Monday, September 18, 2006

Demoszezon

Életemben nem demonstráltam ennyit, mint mostanában.

Szombaton volt a nagycsaládos felvonulás. Szépen békésen, sok gyerekkel. Odaadtuk a petíciónkat a hatodik helyetteseknek három minisztériumnál és a Parlamentnél, közben szépen sütött a nap. Közben a fiaim híresek lettek, hála az Index fotósának:



Csütörtökön HÖOK tüntetés a tandíj bevezetésének legfrissebb verziója ellen, oda is ki kéne menni. Nem a tandíj az ősrossz magában, hanem a hozzá szükséges feltételek, háttér megteremtésének a hiánya. Tisztára, mint a falusi iskolák: nem az az alapvető baj, hogy a kevés gyerek miatt kongó (vagyis nagyobb gyerekszámra méretezett) iskolákat össze akarják vonni, hanem hogy a máshova iskolába járás feltételeit nem teremtik meg hozzá.

Pénteken az Autómentes Nap alkalmából Critical Mass. Nanáhogy menni kell! Ha csak az járna autóval, akinek KELL (mindenki más villamossal vagy biciklin), akkor nem lennének dugók, lehetne parkolni a Belvárosban és a levegő is jobb lenne. Igaz, hogy a MOL árbevétele kicsit csökkenne, viszont ez a pénz a dolgozók zsebében maradna, vehetnének rajta csokit a gyerekeiknek. Sok csokit.

Az elk**t Gyurcsány beszéd miatti felhördülésben meg csak kapkodom a fejemet.

No comments: